Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Όταν ο Kostanzo Ballini συνάντησε τον Ζορμπά!

Τρεις πίνακες, έργα ενός εξαίρετου ζωγράφου. Στους πίνακες του ζωντανεύει με απίστευτη λεπτομέρεια τα όσα έζησαν ο Ζορμπάς και ο Καζαντζάκης μαζί. Κάθε του πινελιά μια σκέψη, ένα νόημα, ένα κρυφό/ φανερό μήνυμα! Κάθε πινελιά ένα ερέθισμα, ανάλογα με το βάθος της ματιάς που θα κυλήσει πάνω της! Στα έργα του κυρίου Κωνστάντιου Μπαλλίνι διακρίνω πάρα πολλά, μα πάνω από όλα διακρίνω την ίδια του την ψυχή, το μεράκι για δημιουργία και το ακατάπαυστο πάθος του να καθρεπτίζει αλήθειες.
Και τα τρία είναι ιδιαίτερα έργα, μα επιτρέψτε μου να σας πω την δική μου αλήθεια.

Ξεχασμένες Αξίες

Αγάπησα πολύ τον πρώτο, κατά σειρά δημιουργίας, πίνακα, αυτόν με την επωνυμία «Ξεχασμένες Αξίες». Τα συναισθήματα είναι διάχυτα, το πέρασμα στην λήθη - το σακάκι, η τραγιάσκα και τα παπούτσια με το σπάσιμο στην μέση τους σα να χορεύουν ακόμη - και ένας Ζορμπάς σκιά, να χορεύει αέναα, ατόφιο αντρικό, γεμάτο δύναμη, συρτάκι!

Διαβάζοντας Καζαντζάκη

Το δεύτερο έργο «Διαβάζοντας Καζαντζάκη», που πραγματικά ταξίδεψα στο χρόνο πίσω, βρέθηκα δίπλα σε αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους, διάβασα τις σκέψεις, τις ανησυχίες τους, αφουγκράστηκα τους παλμούς της ψυχής τους, έχει μια ιδιαιτερότητα μαγευτική. Εδώ συναντάμε έναν Καζαντζάκη σε πολύ πιο ώριμη ηλικία, κατά συνεπεία ακόμη πιο ώριμο σε σκέψη, και τον Ζορμπά σε πολύ νεότερη ηλικία, με μόνο του φόβο την ανημποριά, αν και μπορώ να πω, τίποτα δεν τρόμαζε τον Ζορμπά. Όπως άλλωστε λέει και ο Καζαντζάκης στον πρόλογο του βιβλίου «... και ο Ζορμπάς μου έμαθε να αγαπώ την ζωή και να μην φοβούμαι τον θάνατο»

Η Σιωπή

Δημιουργός:       Κ. Γ.  Μπαλλίνι  
Τίτλος:                «Η Σιωπή»
Τεχνική :              Μικτή τεχνική κάρβουνο με λάδι σε χαρτί
Διαστάσεις:         70x80

Creator:            K. G. Ballini
Title :                « The silence»
Technique :     Mixed technique, charcoal with oil on paper
Dimensions :      70x80

Το τελευταίο έργο της τριλογίας το λάτρεψα! «Η Σιωπή»… Η σιωπή είναι τόσο καταλυτική και ο καθένας μας την διαχειρίζεται με έναν ξεχωριστό για τον εαυτό του τρόπο ! Δε θα εκφράσω καμιά σκέψη ούτε δική μου μα ούτε και του δημιουργού… Εναποθέστε το βλέμμα σας σε αυτό που βλέπει η ματιά σας και αγκαλιάστε το… Εκεί που θα σας οδηγήσει τον συναίσθημα σας αυτό ακριβώς θέλει να εκφράσει και ο δημιουργός … Εγώ θα πω μόνο … « Και μετά από αυτό τι;»

Κατερίνα Καρυπίδου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου