Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΝΕΛΛΑΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ








Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, ένα απίστευτα όμορφο τοπίο, ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον περίπου 30 λεπτά (32 χλμ) από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Στον Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, μια μοναδική τοποθεσία η οποία λόγω του ανώμαλου εδάφους αποτελείται από πολλές λίμνες και καταρράκτες.



Δύο χιλιόμετρα δρόμος με τα πόδια η με ΙΧ...και φτάνουμε στο απότομο καλντερίμι που οδηγεί στις λίμνες! 


Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5-10 λεπτά, περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης.



Το καλοκαίρι είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν τα δροσερά νερά των λιμνών του Πολυλιμνίου για να κάνουν το μπάνιο τους, όπως για παράδειγμα στη λίμνη Καδούλα, η οποία πήρε το όνομά της από το σχήμα της που μοιάζει με καρδιά. Ο καταρράκτης, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων, προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όποιον τον πλησιάσει, ενώ οι πιο τολμηροί επιδίδονται σε εντυπωσιακές βουτιές από τους γύρω βράχους, στα βαθιά νερά της λίμνης.



Τα μικρά φαράγγια, η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφοι καταρράκτες θα μετατρέψουν μια μέσης δυσκολίας πεζοπορία 3 χιλιομέτρων σε μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη. Τα νερά του φαραγγιού, που έρχονται από το Μεσοπόταμο, αφού περάσουν το γεφύρι του Τζάνε, στο Πεταλίδι, χύνονται στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Εάν κανείς ακολουθήσει το φαράγγι προς τα κάτω, θα φτάσει στη σπηλιά με τις υπέροχες πεταλούδες.



 *Αν είστε fun των βουτιών, μια ανεμόσκαλα από σκοινί θα σας οδηγήσει στο πρώτο σημείο για βουτιές. Αν είστε πιο τολμηροί, δύσβατα μονοπάτια θα οδηγήσουν ακόμη πιο ψηλά και απόκρημνα.


Μέσα στον λαβύρινθο της φύσης,η αίσθηση είναι μοναδική!






Ανεβαίνοντας προς τα πάνω,θα βρεθώ σε μια απότομη πλαγιά βραχώδη,που τον χειμώνα είναι απροσπέλαστη από τα νερά του ποταμού!



Καδούλα......έτσι λέγεται η λίμνη αυτή...



Και η λίμνη Κάδη...η μεγάλη,που πέφτει μέσα ο μεγάλος καταρράχτης....Και φυσικά ο ένας πάνω στον άλλον οι λουόμενοι στις όχθες!!


Η  Κάδη με τον καταρράχτη της...











 "Να πετύχεις μονόλογο σε όλες τις διαλέκτους του τρεχούμενου νερού..." Ο.Ελύτης




Κοτσύφια γύρω στα  κλαδιά και κίχλες τραγουδούνε,
προς τον αέρα και στο φως   σκορπούν σκοπό φαιδρό·
και τα ελάτια ολόγυρα τη   θλίψη τους ξεχνούνε,θαρρείς, 
μπροστά στο  ολόφωτο της λίμνης το νερό.
.....Κωνσταντίνος Χατζόπουλος.....






 Φύλλα φθινοπωρινά..










Το σμαραγδί χρώμα των νερών..






Οι ουρανοί του φθινόπωρου.....



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου