Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας - Η πόλη που είναι κτισμένη μέσα σε βράχο




Η πόλη Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας (στα ισπανικά:Setenil de las Bodegas) βρίσκεται 157 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κάδιθ, στην νότια Ισπανία. Το 2005 είχε 3.016 κατοίκους.

Είναι χτισμένη στις δύο πλευρές ενός μικρού ποταμού, του Rio Trejo, ο οποίος διασχίζει ένα μικρό φαράγγι. Στην μια πλευρά του φαραγγιού υπάρχει ένα τεράστιος βράχος και ορισμένοι από τους κατοίκους, για να κατασκευάσουν τα σπίτια τους, χρησιμοποίησαν σπηλιές ή κοιλώματα του βράχου και έχτισαν τους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών τους. Για αυτές τις κατοικίες είναι ιδιαίτερα γνωστή η Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας.

Στην περιοχή υπήρχε οχυρωμένη πόλη των Μαυριτανών. Το κάστρο της Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας χρονολογείται από την περίοδο των Αλμοαδών, το 12ο αιώνα μ.Χ. Οι Χριστιανοί κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη, μετά από πολιορκία 15 ημερών, το 1484.

Η ονομασία της Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας προέρχεται από την ισπανική λέξη bodegas (που σημαίνει οινοποιείο, αποθήκη) και έχει τις ρίζες της στην κατάληψη της πόλης, από τους Χριστιανούς, οι οποίοι ξεκίνησαν να καλλιεργούν στην περιοχή αμπέλια. Υπάρχει όμως και η παράδοση σύμφωνα με την οποία η ονομασία της πόλης προέρχεται από την λατινική φράση septem nihil (επτά φορές τίποτα), καθώς η Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας καταλήφθηκε από τους Χριστιανούς μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου