Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΟΥΝΑ






Ακολουθώντας την παράδοση,φάτε κάτι γλυκό για να γλυκαθεί ο ερχομός και καλοπιάστε τον καινούργιο χρόνο!Χαμογελάστε του και φερθείτε του όπως θα θέλατε να σας φερθεί...
"Μικρή πίστευα στον άγιο Βασίλη.Σήμερα ξέρω.Ετοιμάστηκα σαν να πρόκειται να παρεβρεθώ σε μία επίσημη εκδήλωση...Δε θα πάω πιο πέρα από το δωμάτιό μου.Ό,τι ζητήσω,θα το ζητήσω από μένα.Θα ορκιστώ στην αλυσίδα των ευχών,πως θα προσπαθήσω να πραγματοποιήσω τις ευχές μου.Μπροστά στον καθρέφτη της αλήθειας,εγώ ενώπιόν μου,υπόσχομαι...Έχω έτοιμο το χαρτάκι.Όλη τη χρονιά το συμπλήρωνα.Σήμερα η μέρα των ευχών. Μαγικά ξόρκια δεν υπάρχουν.Και αν η μοίρα σε αφήσει...Κούνησε τα χέρια σου στο πέλαγος για να σωθείς.Κούνησε τα χέρια σου στη ζωή για να κρατηθείς..."


 Είσοδος στο παραμύθι...πάντα γελαστοί και όχι γελασμένοι!



Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου,στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας,τον « Μύλο των Ξωτικών».Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό! Το φουγάρο αρχίζει να καπνίζει.Κι άλλο κάρβουνο στη μηχανή….Τι λέτε; Επιβιβαζόμαστε; — 


"Ξέρετε, δεν είναι θέμα «πλούτου» ή φαντασμαγορίας. Είναι θέμα ουσιαστικής σκέψης για το παιδί, τον γονιό, την οικογένεια, τους νέους ανθρώπους. Μια γιορτή χαράς, είναι μια γιορτή που έχει απαιτήσεις. Φέτος, πιστεύω ότι προσφέρουμε περισσότερο χαμόγελο, δίνουμε στους επισκέπτες ένα πιο ολοκληρωμένο πλαίσιο, με τη συνηθισμένη δωρεάν είσοδο και τις περισσότερες – 13 για την ακρίβεια – δωρεάν δράσεις μάσα στον Μύλο. Αλλά, βγαίνοντας από το πάρκο, μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί το Μουσείο Τσιτσάνη, να πεταχτεί δίπλα στο Τζαμί, να δει το δίδυμο οθωμανικό λουτρό, να βολτάρει στις όχθες του Ληθαίου, να περιηγηθεί στη γαλλική κεντρική πεζογέφυρα, να φωτογραφίσει τον μικρό καταρράκτη στη γέφυρα Ασκληπιού, να κάνει βόλτα στο Βαρούσι - την παραδοσιακή μας συνοικία - να διασκεδάσει στα “μανάβικα”, να παρακολουθήσει κάποια από τις εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, να επισκεφθεί μια δράση στο μουσείο Τσιτσάνη, να ανέβει στο Κάστρο μας, να επισκεφθεί την έκθεση με παλιές φωτογραφίες των Τρικάλων στο Ρολόι μας, να βγάλει φωτογραφίες με φόντο τα Μετέωρα, να κοιτάξει τον Κόζιακα με τα δωρεάν κιάλια και… φυσικά, να φορά αθλητικά παπούτσια για όλα αυτά!"Δημήτρης Παπαστεργίου(δήμαρχος Τρικκαίων)




















 Tα δέντρα των ευχών.


Με το φεγγάρι να λάμπει πάνω από την πόλη,οι Μέρες Παραμυθιού πλέκουν τα λόγια που φέρνουν μέσα τους οι χιονονιφάδες του Μύλου και αφηγούνται και φέτος τις ιστορίες τους.Ακούσατε! Ακούσατε!!! Η φεγγαρόλουστη πριγκίπισσα ετούτη τη χρονιά στον Μύλο των Ξωτικών θα σκορπάει από το άρμα της ιστορίες που έχει υφάνει με τα ασημένια νήματά της!!! Ακούσατε! Ακούσατε!!! Ελάτε να απολαύσουμε τις «πεφτοϊστορίες». Ελάτε να ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς με παραμύθια από τόπους κοντινούς και μακρινούς,με παραμύθια του κόσμου όλου!
Οι σάλπιγγες, όπως κάθε χρόνο, θα ηχούν και θα διαλαλούν τις Μέρες του Παραμυθιού που ετούτη τη χρονιά θα ακολουθούν τις παγωμένες σταγόνες για να αφουγκραστούν τις ιστορίες που γεννά ο άνεμος καθώς φυσά… Ιστορίες με σπαθιά αλλά και μ’αερικά, ιστορίες με παλικαριές αλλά και με πονηριές, ιστορίες με κλάματα και γέλια ιστορίες μαγικές μα και αρκετά σοφές… μέσα στη παγωμένη αλλά εορταστική πάντα ατμόσφαιρα στο Μύλο των Ξωτικών! 
Τα απογεύματα, θα ακούγονται στο χώρο των εργαστηρίων του Μύλου Ματσόπουλου,από νέους και παλιούς αφηγητές παραμύθια λαϊκά!
Ιστορίες που ταξίδεψαν από στόμα σε στόμα. 
Ιστορίες που έλεγαν οι άνθρωποι σε όλο το κόσμο.
Ιστορίες που δυναμώνουν την ψυχή και τρέφουν την ελπίδα. 
Ιστορίες που τις έφτιαχναν Παραμυθάδες, κάτι μεγάλοι ψευταράδες … που έλεγαν Αλήθειες!
Ψέματα;Αλήθεια;Έτσι είν’τα παραμύθια!!!!


















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΕΙΜΕΝΑ : ΖΩΗ ΔΟΥΝΑ 

πηγή πληροφοριών  http://www.huffingtonpost.gr/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου