Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΜΙΜΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ " ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ.. " Τιμητική Διάκριση στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του Λογοτεχνικού περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ.

Παιδιά της Ελλάδος,παιδιά που σας χαρίσαν οι θεοί την ομορφότερη πατρίδα. Παιδιά,που σας δρόσισε η αύρα του ούριου,βουνίσιου και θαλασσινού αέρα. Παιδιά,που η Αθηνά και ο Όμηρος ευλόγησαν το νου και την καρδιά σας. Παιδιά,που σας θώπευσε το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Παιδιά,που ήρωες τρανοί,θωράκισαν με ασφάλεια το βιός σας. Παιδιά,που αδέλφια και γονείς θυσιάστηκαν για να ριζώσετε σ΄αυτόν εδώ τον τόπο. Παιδιά,τηςΕλλάδος,παιδιά που οι φίλιοι εχθροί σας δείξανε το δρόμο της φυγής. Παιδιά,που η πατρίδα στένεψε,κι έπνιξε τα όνειρά σας. Παιδιά,με τόσα σχέδια και χίλιες γνώσεις,που κόσμημα γενήκατε της ξένης γης. Παιδιά,που θάψανε τα θέλω σας,ανάξιοι κι ανίκανοι ηγέτες. Παιδιά,που στερηθήκαν οι γονείς και οι ξένοι σας θαυμάζουν. Παιδιά,που δώσαν οι γονείς το είναι τους,ν΄ανοίξουν τα όνειρά σας. Παιδιά,που νοιώθετε ντροπή και ενοχές,βοήθημα να παίρνετε τον πενιχρό οβολό τους. Παιδιά,που δίνετε απλόχερα τις γνώσεις σας,
όπως οι πρόγονοί σας του πολιτισμού τα φώτα. Παιδιά,που αγώνα δίνετε,να εξαλειφθεί το ιταμό: ''η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της''.
Μίμης Κούρτης,Ιούνιος 2 0 1 7




1 σχόλιο: