Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ " Ορίζοντας πάνω από μια φυσική αίσθηση "



Σήμερα καθάρισα την θάλασσα…! Μπορώ να δω καθαρά μέσα στ’ απέραντο πέλαγο τ’ ουρανού, τους θαλάσσιους κόλπους που μοιάζουν στο σχήμα με πεσμένες νεροποντές χρυσών βρυσών.
Εγώ λοιπόν, κρυφομιλώντας με το φεγγάρι σε μια γλώσσα στεριάς, πλέκοντας χειροτεχνικές ιστορίες μπροστά σε πέτρες απλωμένες, θα βγάλω από πάνω μου τον νευραλγικό χάρακα και τον ταξιδιωτικό διαβήτη, για να χωρίσω με χαρακιές του αέρα την εγκαταλελειμμένη πόλη σε οικόπεδα τετραγωνικών κύκλων.
Κατόπιν, δίχως να σαλέψω από τα μεγαλόπρεπα στολίδια των πυροτεχνημάτων, θα μετρήσω στη μέση μ' έναν ίσιο χάρακα καθέτως όλα τα μυστικά πράγματα των στενών περασμάτων του άσπλαχνου και άψυχου κυκλώματος στα ρυάκια που έχουν μείνει σιωπηλά κι αόρατα συνάμα μέσα στο λάθος του κόσμου.
Όσοι βοριάδες και νοτιάδες κι αν φυσήξουν στις ραγισματιές της γης πάνω από τις χτισμένες πολιτείες των ζωντανών πλασμάτων, θα 'ναι τα ξύλινα καράβια για τις απείραχτες μικρές μας μαγικές λίμνες προς τις κρυψώνες του ήλιου, προς τα τρομερά χαμόγελα των υποσχέσεων που έστησαν εντός των ορίων της φαντασίας διφορούμενα λόγια ελεύθερης βούλησης σε σκέψεις και πράξεις.
Κάτω από τους οργιαστικούς δρόμους των εργοστασίων, θα 'ναι οι βαθιές σπηλιές των πανύψηλων καταπράσινων βουνοκορφών των θυελλωδών χιλιάδων χρόνων. Τα θλιβερά κουρέλια της σφυρηλατημένης, σκεπασμένης και παλαιωμένης αρχιτεκτονικής, θα 'ναι γύρω απ' την σχηματισμένη ακρογιαλιά της πνευματικής καρποφορίας των γλυκών φύλλων. Τα πολυώροφα υπουργεία των νοσηρών κιβδηλοποιών απάνω στις βεράντες των θαυμαστών λουλουδιών.
Και έξω από τα ξεφτισμένα και σακατεμένα προσωπεία των υποκρινόμενων πολιτικών, που τρέμουν από τα σαθρά πόδια της βεβαιότητας όταν διανύουν την απόσταση των διαστάσεων στο τέλος του ταξιδιού, θα λουστώ από του ποταμού το ρέμα και θα αναβλύσω απείραχτα και γνήσια το διψασμένο αίμα σε ακύμαντο νερό, ρίχνοντας πουλιά στην πλάτη μου με γυάλινα πανιά.

Χρήστος Αθανασίου

Aπόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής. Kάτοχος πτυχίων Υποκριτικής Θεάτρου – Κινηματογράφου του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και τίτλων Μεταπτυχιακών Σπουδών και Σεμιναρίων Υποκριτικής, Σωματικού Θεάτρου, Δημιουργίας Θεατρικού Λόγου, Κορυφωμένης και Επεισοδιακής Δραματικής Δομής - Γραφής και Σημειολογίας προς την παραστασιολογία, ως επιστήμη που αναλύει σε βάθος φαινόμενα της θεατρικής πράξεως. Ακροατής – Φοιτητής στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αθηνών.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου