Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΡΣΗ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ" ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ


Το Σάββατο 4/11/2017 από τις 7 μ.μ και μετά απολαύσαμε όλοι την παρουσίαση ενός εξαιρετικού βιβλίου-μυθιστορήματος της συγγραφέως Αργυρώς Μαργαρίτη «Γέρση είσαι το κόκκινο στο αίμα μου» σε μια κατάμεστη αίθουσα του Σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών.
Τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση καλωσόρισε η γραμματέας του Σωματείου Λαμπρινή Σπανοπούλου και κάλεσε τον πρόεδρο του Σωματείου Γιάννη Ηλιού να πεί λίγα λόγια για το βιβλίο.Ο πρόεδρος του Σωματείου μας εξιστότησε ότι το κίνητρο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν όταν το μέλος του Σωματείου Γιάννα Ζαραγκίδου του έκανε πρόταση για την παρουσίαση του βιβλίου στον χώρο του Σωματείου.
Ερευνώντας βρέθηκε μπροστά σε μια συγγραφέα –δικό μας άνθρωπο Μικρασιάτικης καταγωγής –με επιτυχίες στο συγγραφικό και όχι μόνο έργο της.
Μίλησε – ο πρόεδρος – για ένα γλυκό άνθρωπο που όταν διηγείται σε ταξιδεύει
Ανέφερε λίγα λόγια για το συγγραφικό της έργο γεμάτο επιτυχίες και τις άλλες δραστηριότητες της.
Με το βιβλίο της Γέρση είσαι το κόκκινο στο αίμα μου –είπε-με ταξίδεψε στις αλησμόνητες πατρίδες μας ,στα χρώματα,στους ήχους στις μυρωδιές.
Δεν είναι μόνο ερωτικό μυθιστόρημα γεμάτο συναισθήματα αλλά και ένα βιβλίο με πλήθος ιστορικών λαογραφικών και κοινωνικών στοιχείων της περιοχής.
Είναι ένα έργο όπου ο έρωτας με ασίγαστο πάθος ξεπερνά κάθε ίχνος λογικής ,είναι ένας έρωτας κόκκινο στο αίμα όλων των παθιασμένα ερωτευμένων ανθρώπων.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε την συγγραφέα για την επιλογή της να παρουσιάσει το βιβλίο της στο Σωματείο μας.
Επίσης την ποιήτρια Εύα Λιγνού για την αποδοχή της να διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο,την διεύθυνση του «Ωδείου εν Οργάνοις» και κυρίως τον διευθυντή του Ωδείου Βασίλη Γρατζούνα και την μουσικό Αθηνά Γρατζούνα για την μουσική επένδυση της εκδήλωσης καθώς και την τραγουδίστρια Νικολέττα Ζαβίτσα που με την γνωστή βελούδινη φωνή της θα μας ταξιδέψει στους ήχους των πατρίδων των προγόνων μας ,όπως είπε.
Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη και την δασκάλα του χορευτικού για τους χορούς που θα προσφέρουν στους καλεσμένους καθώς και τις γυναίκες του Σωματείου για την προετοιμασία των γευστικών απολαύσεων στο τέλος της εκδήλωσης.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η συγγραφέας Αργυρώ Μαργαρίτη μιλώντας για το βιβλίο της καθήλωσε το κοινό που την παρακολούθησε διηγώντας το ιστορικό των σκέψεών της που την οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου.
Μας εξιστότησε με απέρριτο τρόπο το πότε το πώς και το γιατί ένοιωσε την επιθυμία να γράψει το βιβλίο.
Ευχαρίστησε την Διοίκηση του Σωματείου για τη ζεστή φιλοξενία και μίλησε με έκπληξη για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που γέμισαν την αίθουσα και μάλιστα σε μια τέτοια μέρα ,όπως διευκρίνισε.
Τέλος μας έκανε την έκπληξη διηγώντας μας το μυστικό για τα σμυρνέικα κουλούρια που έφτιαξε με τα χέρια της και που την συνταγή τους της είχε εμπιστευθεί η γιαγιά της λίγο πριν φύγει από την ζωή.
Ενδιάμεσα στην αναφορά της Μαργαρίτη για το βιβλίο της η ποιήτρια Εύα Λιγνού διάβαζε αποσπάσματα από το μυθιστόρημα και οι μουσικοί του σχήματος από το «Ωδείο εν Οργάνοις» Βασίλης Γρατζούνας και Αθηνά Γρατζούνα σε συνδυασμό με την φωνή της τραγουδίστριας Νικολέττας Ζαβίτσα μας ταξίδευαν στο μουσικό κλίμα των αλησμόνητων πατρίδων.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν χορούς από το χορευτικό τμήμα του Σωματείου.
Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε μπουφές για τους καλεσμένους – δημιουργίες από τις γυναίκες –μέλη του Σωματείου.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της εκδήλωσης ήταν η αμοιβή για τους συντελεστές της εκδήλωσης και κυρίως για την συγγραφέα Αργυρώ Μαργαρίτη.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου