Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΜΑΝΤΛΙΝ Α. '' ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ''


  Αυτός ο τύπος, με το εξεταστικό ''υφάκι'', την ερευνητική ματιά, με την ιδιαίτερα αναπτυγμένη ακοή (ξέρετε..απ' αυτήν που έχουν ορισμένοι πληροφοριοδότες παραφρασμένων λεχθέντων),αυτός εν ολίγοις που κόπτεται για την Αλήθεια...αυτής των Άλλων,βεβαίως βεβαίως..ο Ψευδοσωτήρας του κόσμου..

Αυτός ο μηχανορραφών ραδιούργος, που κύριο μέλημά του, είναι η δολοπλοκία, η υποκρισία, η εκμετάλλευση, η υπονόμευση,..κ.α συναφείς ικανότητες....πόσο επικίνδυνα σύνθετο ανθρωποειδές είναι.....!!!
Αυτός ο κόλακας, ο παρακμιακός, που δε διστάζει να φιλοφρονεί και να ''γλείφει'' παλιούς εχθρούς, όταν τους έχει ανάγκη ή και να απορροφηθεί σε σχέση εξάρτησης μαζί τους, προκειμένου..να οργανώσει σκευωρίες με συκοφαντίες...ώστε να τους χρησιμοποιήσει μ'επιδεξιότητα...για να καταστρέψει, όποιον θεωρεί απειλή για τ' ανομολόγητα κατορθώματά του..
Κι εύκολα βρίσκει κομπάρσους...κάτι ''μικρούς'', κάτι ''τοποτηρητές ηθικής'', κάτι αδίστακτους ''πανευκολάκηδες'', κάτι ''αθώες περιστερές του κώλου''...όπως αυτός.
Με τη μάσκα του αλτρουιστή,του φιλάνθρωπου,του ανιδιοτελούς..του ''καλού παιδιού''που το πιάσανε ''κότσο''...οι άλλοι ..πουλά το παραμύθι..παίζοντας το ρόλο που θα ζήλευε κι ένας ''Σαιξπηρικός'', κρύβοντας επιμελώς τις αληθινές του επιδιώξεις..(συμμαχεί με ό,τι απαξίωνε). Είναι ικανός να προσποιηθεί για μεγάλο διάστημα (αναλόγως) και να ελιχθεί σαν το χέλι.. "βγάζοντας τρελό'' (καθαγιασμένη στάση ζωής,όσων ψάχνουν τάχα την αλήθεια)..όταν νιώθει την ανάσα σου,να ξεσκεπάζει την πανουργία του...
Κάποια στιγμή..αποκαλύπτεται (σε βάθος χρόνου), από ανθρώπους..έξυπνους..κι όχι επιλεκτικά ηθικούς..
Ε....Αυτόν θα τον δείτε να εκλιπαρεί & να ζητιανεύει την αγάπη...όσων σε παρελθόντα χρόνο ''έφτυνε'' παίζοντας πια το θύμα.....γιατί ήδη έχει βρει κάποιον να τον ενοχοποιήσει και να του φορτώσει το φταίξιμο....έτσι σαν αντιστάθμισμα,στην πνευματική και ψυχική του μειονεξία,η οποία με τα χρόνια ριζώνει και δεν λέει να εγκαταλείψει την ψυχή του.
Ένας κατ΄ουσίαν αρνητικός αμυντικός μηχανισμός,που δρα φαινομενικά επιθετικά......έτσι για προσποίηση...
Μαντλιν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου