Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΓΙΩΤΑΚΟΥ " YΦΕΡΠΟΥΣΑ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ! "

Freydoon Rassouli art

Δυστυχώς οι Έλληνες, όσο έξυπνος λαός και αν είναι, όσα επιτεύγματα και αν έχει επιτύχει από την αρχαιότητα έως και σήμερα, δυστυχώς δεν παύει να έχει μια χαμηλωμένη, μια υποτονική συνείδηση και για πράγματα ακόμη ουσιώδους σημασίας. Ζει και κινείται στη σφαίρα του ‘’δεν βαριέσαι’’ ή ακόμη χειρότερα στη σφαίρα του ‘’τι και πώς κερδίζω περισσότερα,’’ όταν κατέχει και κάποιες σημαντικές θέσεις.

Δεν υπολογίζει και δεν μετρά τις συνέπειες. Δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του ότι ο κόσμος μέσα στον οποίον ζει και κινείται κάποτε θα μάθει όλα τα τρωτά και αμαρτωλά που έχει διαπράξει και θα τον καθίσει στο σκαμνί. Το παρόν τον θέλγει! Το παρόν τον ωθεί στη διάπραξη πράξεων που αργά ή γρήγορα θα επισύρουν τις ποινές εις βάρος του.

Και όμως εξακολουθεί να κινείται ,με τρόπο ανεπίτρεπτο και επιλήψιμο. Μια βαθιά υποχθόνια σιωπή ανεβαίνει σιγά, σιγά μέσα του και τον αγκαλιάζει και τον απειλεί να παραδώσει το φως, που πρέπει να χαρακτηρίζει τη ζωή του, στο σκότος. Στο σκότος των αμαρτωλών πράξεων και των απεχθών επιδιώξεών του. Το πνεύμα του αισθάνεται μια παράδοξη συγκατάβαση προς κάθε τι που απάδει και προς το πρόσωπό του και προς τη θέση του, αν κατέχει κάποια θέση που του χαρίζει αφειδώς τη δύναμη αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και τακτικής. Κινείται στη σφαίρα μιας ανωρίμανσης, διψασμένος για να χορτάσει περισσότερο τα αγαθά της ζωής, έστω και αν είναι απαγορευμένοι καρποί, να γνωρίσει πιο πολλά καινούρια πράγματα και να μην τα αποχωριστεί, αφού περιπαθώς τα έχει αγαπήσει.
Τολμά λοιπόν! Τολμά και πράττει χωρίς περίσκεψη και αιδώ. Κατανικά τις εξωτερικές αντιθέσεις και μεταβάλλει τον κόσμο, σε έναν κόσμο χωρίς οράματα και σχεδιασμούς. Έτσι τη ζωή μας και την ελευθερία μας την αναταράζει ένας άνεμος ισχυρός που μεταβάλλεται σε ένα τσουνάμι καταστροφών, που πλήττει ανηλεώς την ύπαρξή μας. Και όμως εξακολουθούμε όλοι μας με τον τρόπο μας να περπατούμε στο σοκάκι του τρόμου, στο σημείο που μας οδηγεί ολοταχώς προς την εκμηδένιση την ηθική και την καταστροφή την οικονομική, Αλλά "δεν βαριέσαι αδερφέ", καλά ψευτοπερνούμε και έτσι . Αποτέλεσμα; Να γίνουμε τα έρμαια των δόλιων και κακοποιών ανθρώπων που διεθνώς ανέλαβαν την εξαθλίωσή μας και την παντελή από τον χάρτη της ζωής μας εξάλειψη... Πολλά τα δεινά και ενός και έτερα έπονται, αν δεν ξυπνήσουμε από κάποιο κούνημα από ένα χέρι δυνατό και αποφασισμένο να μας σώσει! Μακάρι να ευρεθεί!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου