Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ο Σύλλογος Ε.Π.Ο.Κ. και ο Σύλλογος “ΛΙΝΟΣ”, στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους δράσεων προκηρύσσουν Διαγωνισμό ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος για την επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.
Σκοπός του Διαγωνισμού

Ο Ποιητικός Διαγωνισμός εντάσσεται στην ευρύτερη καμπάνια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την Επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του Παρθενώνα, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής και παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με το επίμαχο αυτό, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, ζήτημα.
°ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ°
Aρχική ημερομηνία υποβολής των έργων: 1 Μαΐου 2017
Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2017
Η υποβολή της συμμετοχής σας στον διαγωνισμό γίνεται ταχυδρομικά αλλά και μέσω mail, σε τρία αντίγραφα, με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. Μέσα στον μεγάλο φάκελο θα υπάρχει ένας μικρός φάκελος κλειστός με το όνομα, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο και το e mail. Θα αποστέλλονται στη διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 210 και Θησέως 1, τ. κ. 18454 Νίκαια, Αττική, Ελλάδα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση unescop@otenet.gr
Όροι συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και επιπέδου σπουδών.
-Ο Διαγωνισμός αφορά σε δύο κατηγορίες συμμετεχόντων, με βάση την ηλικία τους, την καταλυτική ημερομηνία υποβολής των έργων:
Α΄ Κατηγορία: έως και 30 ετών
Β΄ Κατηγορία: 31 και άνω
-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράφουν ο καθένας στη γλώσσα του, ενορθόγραφα και σχετικά με το θέμα.
-Δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 30 στίχους.
-Επιπρόσθετα, θα πρέπει να είναι αδημοσίευτα (είτε αυτό αφορά σε έντυπο είτε σε ηλεκτρονικό μέσο) και να μην εκκρεμεί η συμμετοχή τους σε άλλους ποιητικούς διαγωνισμούς.
-Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα και μόνο ποίημα. Σε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή του θα ακυρώνεται.
-Οι νικητές της κάθε κατηγορίας, θα είναι 3 και θα τιμηθούν με ειδική τιμητική πλακέτα και μετάλλιο, σε ειδική εκδήλωση.
-Η κριτική επιτροπή θα οριστεί αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού και τα ονόματα των μελών της θα παραμείνουν μυστικά μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των υποβληθέντων έργων. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την αντικειμενική αξιολόγηση των έργων, τα ονόματα των διαγωνιζόμενων δεν θα αποκαλύπτονται στην κριτική επιτροπή από του υπεύθυνους της διοργάνωσης.
-Οι διακριθέντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους και μπορούν να τα αναδημοσιεύουν χωρίς κανέναν περιορισμό μετά την πάροδο του διαγωνισμού. Παραχωρούν όμως στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, δικαίωμα χρήσης των έργων τους στο πλαίσιο της καμπάνιας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
-Σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η κριτική επιτροπή και οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη και έχουν δικαίωμα αποκλεισμού της συμμετοχής.
Η συμμετοχή συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου