Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΓΙΩΤΑΚΟΥ " ΤΟ ΠΡΙΝ!....& ΤΟ ΤΩΡΑ!.."


ΤΟ ΠΡΙΝ!....
Και μέσα σ' αυτή την αλλόκοτη κατάσταση που το κάλλος της φύσης με παράσερνε, και πάλι αυτός ο ασίγαστος, ο αλανιάρικος νους με ταξίδεψε και λόγιασα πως βρέθηκα σε άλλους κόσμους και βρέθηκα σε σένα!Και είδα τα μάτια σου, αυτά τα μαύρα μάτια σου, σαν της ελιάς το χρώμα, και είδα το μαύρο τσουλούφι σου στο μέτωπο να σε στολίζει και οι αίσθησες όλες ξυπνήσανε τότε!! 
Και θάρρεψα στα αλήθεια πως ήσουνα και πάλι μπροστά μου, όπως τότε, μιαν άλλη φορά, στο δάσος, και σαν υπνωμένη χόρεψε η ψυχή μου πάνω στα φύλλα του αγριοτριαντάφυλλου και του αγριόχορτου και στις βελόνες του έλατου!Και μεσ' το μεθύσι αυτό πλανήθηκα και είπα πως ήρθες, πως είσαι εσύ με τα μάτια τα μαύρα,σαν της ελιάς το χρώμα... Και τραγούδησα!!! .Όμως στα γρήγορα τα φύλλα έφυγαν όλα και ο νους μου έπαψε πλέον να θυμάται!!!! Ήδη εσύ καιρόν τώρα είχες φύγει! Το αηδόνι που τραγούδησε αυτό μου είπε... 

Και έτσι έμεινα μόνη, νότα μετέωρη αυτής της υπνοφαντασιάς μου, ντυμένης με το χρώμα της πορφύρας!!

ΤΟ ΤΩΡΑ!..
Και όσο και αν οι καιροί είναι χαλεποί, και όσο και αν μερικοί που μας κυβερνούν, ντόπιοι και ξένοι μας ταλανίζουν μέσα στης φτώχειας τον καημό και όσο και αν θέλουν από τον Έλληνα, τη φλόγα που ερωτικά τον καίει να τη σβήσουν...ας το μάθουν καλά. Ο Έλληνας ξέρει να ζει και να παλεύει ξέρει. Και να γελά και να χορεύει ξέρει, Γιατί από Του Ολύμπου τους θεούς κρατά η γενιά του και έμαθε να ζει για ν’ αγαπά και τη χαρά να δίνει. Και δύναμη σ’ αυτούς που κίοτεψαν μπροστά στης δυστυχίας την κατάρα! Γιατί είναι φτιαγμένος για να ζει και ν’ αγωνίζεται είναι φτιαγμένος. Και αλίμονο σ’ αυτούς που θα τολμήσουν μαζί του να τα βάλουν! Κιοτήδες αυτοί και μόνο στη θωριά του Έλληνα στα πόδια θα το βάλουν! Λαέ Ελληνικέ και θείε! Υπομονή χρειάζεσαι και αγώνα και δεν θ’ αργήσεις για να δεις μπροστά σου να απλώνεται η ευτυχία! Δική σου η νίκη! Δική σου και η ζωή που γρήγορα θ’ αλλάξει και νέους δρόμους θα διαβεί στρωμένους με τη δοξασμένη νίκη! Τόλμα! Πάρε φτερά αιτού και πέτα! Δική σου η γης! 
Δική σου κι’ η μεγάλη ευτυχία!!

(Γραμμένο για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε!)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου