Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΕΥΑ ΚΑΣΙΑΡΟΥ " Όνειρο γλυκό... σαν κουραμπιές "



Τίτλος - Όνειρο γλυκό... σαν κουραμπιές
Συγγραφέας - Eύα Κασιάρου
Εικονογράφηση:-Γεωργία Στύλου
Εκδόσεις - Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Πάτρα
Ετος - 2015
Σελίδες - 32
Διαστάσεις - 21x29εκ.
ISBN: 978-618-5151-07-2
€ 14,90

«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, είμαι η Αλίσα και έχω πια μεγαλώσει αρκετά για τάρανδος. Όλοι μου λένε ότι ήρθε η ώρα να βρω μια δουλειά. Από μικρή έχω ένα όνειρο. Ένα όνειρο γλυκό… σαν τους κουραμπιέδες που λατρεύω. Να γίνω οδηγός στο έλκηθρό σου. Είναι η μόνη δουλειά που λαχταρώ να κάνω. Καμία άλλη. Μου είπαν ότι όταν κάποιος ψάχνει για δουλειά πρέπει να στείλει βιογραφικό σημείωμα, για να μάθουν οι άλλοι ποιος είναι και τι ξέρει να κάνει. Ένα τέτοιο σου στέλνω κι εγώ…»
Θα φτάσει άραγε το βιογραφικό σημείωμα της Αλίσας στα χέρια τουΆγιου Βασίλη; Πότε;Άραγε θα προφτάσει; Θα πραγματοποιηθεί το όνειρό της που είναι τόσο γλυκό σαν τους κουραμπιέδες;
Αυτό το βιβλίο αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά που σέβονται τη διαφορετικότητα και τις ιδιαίτερες ικανότητες και ευαισθησίες ανθρώπων και ζώων.http://kokkiniklostibooks.gr/


Η Εύα Κασιάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε νηπιαγωγός, για να μη σταματήσει μεγαλώνοντας το παιχνίδι. Εργάστηκε για χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία, και το 2002 πήρε απόσπαση στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία γράφοντας παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα βιβλία της: 

Αφορμή για όλα ένα μυρμήγκι (Παρρησία, 2014),
Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς (Κόκκινη Kλωστή Δεμένη, 2015) ,
Μυστήριο στην αυλή ( Κέδρος, 2015) 

Ο Λαχαπού από τη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού(Κόκκινη Kλωστή Δεμένη, 2015)

Παραμύθια της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Σύγχρονο Νηπιαγωγείο και Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού. Διηγήματα, θεατρικά έργα και παραμύθια της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.

Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα των σχεδίων εργασίας του προγράμματος «Εκπαίδευση Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Μαθητών» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και συνεργάτιδα του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο evakas2@yahoo.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου