Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ - ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 το Σωματείο Ινεπολιτών - Κασταμονιτών πραγματοποίησε εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας. 




Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Κάτω Συνοικία, Μεσαία Συνοικία και Ανω Συνοικία και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας. Βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μ., 1000 μ. και 1100 μ. αντιστοίχως και είναι ένα απ” τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα. Τα Τρίκαλα χτίστηκαν στη θέση του αρχαίου Μύσαιου, το 10ο αιώνα, από τους πεδινούς, που κυνηγημένοι από επιδρομείς, ανέβηκαν και έκτισαν χωριά σε όμορφο και υγιεινό τόπο. Τα Τρίκαλα υπήρξαν πατρίδα των Νοταραίων, ισχυρών προεστών της Κορινθίας. http://www.trikala-korinthias.gr/

Μετά το Ξυλόκαστρο αρχίσαμε να ανηφορίζουμε το όρος Κυλλήνη ( Ζήρεια). Μέσα από μια δαιδαλώδη πολλές φορές ανηφορική διαδρομή απολαύσαμε ένα ασύγκριτου κάλλους τοπίο, στολισμένο με άπειρα χρώματα.

Αρχικά επισκεφτήκαμε τη Μονή Αγίου Βλασίου 


  
Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Άνω Συνοικία των Τρικάλων Κορινθίας και σε υψόμετρο 1.400μ. στην πλαγιά του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια) βρίσκεται κτισμένη η ιστορική ιερά μονή του Αγίου Βλασίου. Το μοναστήρι αυτό, το οποίο διαδραμάτισε έναν σπουδαιότατο πνευματικό και καθοδηγητικό ρόλο στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, αποτελεί ένα λαοφιλές προσκύνημα της ιστορικής και ευλογημένης κορινθιακής γης με μεγάλη θαυματουργική παράδοση.  
http://www.sfedona.gr/













Πλούσια διακοσμημένο το εσωτερικό του ναού.

.
















 Η θέα υπέροχη ...πολύ κοντά στον ουρανό!!!









Το μεσημέρι  γυρίσαμε  στα Μεσαία Τρίκαλα στην ταβέρνα "Πινακωτή "  για  φαγητό. Εκεί απολαύσαμε τις όμορφες γεύσεις  της πελοποννησιακής υπαίθρου και το μυρωδάτο κρασί της Κορινθιακής γης. Φυσικά μετά το φαγητό επακολούθησε γλέντι !!!











Στην επιστροφή για την Αθήνα, στάση στο Βραχάτι, όπου  απολαύσαμε τον καφέ μας   παρέα με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Κορινθιακού, βαμμένη με τα χρώματα του δειλινού. Ηταν μια ακόμα υπέροχη εκδρομή μας !! Γυρίσαμε γεμάτοι εικόνες, χρώματα και ευχάριστες στιγμές, προσδοκώντας πάντα την επόμενη εξόρμησή μας.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου