Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ιστίου Τόπος,Δημιουργική Γραφή με τη Σοφία Νινιού "Χριστίνα Θεοδώρου-Φραγκοζίδου - Το κυπαρίσσι "

Έργο της Χριστίνας Θεοδώρου-Φραγκοζίδου στο τμήμα Εικαστικών του Σταύρου Μάλαμα των ΚΔΒΜ Καλλιθέας 2014



«Αχ, τι ωραίο κυπαρίσσι», είπε το κοριτσάκι και σήκωσε το ωραίο κεφαλάκι του να με κοιτάξει.
Εγώ καμάρωνα βέβαια και προσπάθησα  να σηκώσω τα κλαδιά μου. Είχαν σταματήσει για πικ-νικ ακριβώς στη σκιά, που έδιναν τα κλαδιά μου σε διαμορφωμένο χώρο δίπλα στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ.
Χαίρομαι, που βρίσκομαι σε κίνηση. Έχω δει και έχω ακούσει πάρα πολλά, άλλα ευχάριστα, άλλα πονεμένα άλλα πολύ δυστυχισμένα.
Σήμερα έχει πολύ κίνηση  και δε. σταμάτησε κανένα αυτοκίνητο. Ξαφνικά άκουσα ένα φρενάρισμα δυνατό. Ήταν ένα αυτοκίνητο με πέντε παιδιά, έφηβοι, τέρμα η μουσική. Έστρωσαν στη σκιά, που τους έδινα και άρχισαν να τρώνε. Ήταν ό, τι χρειαζόμουν μετά από τόση ησυχία. Σε λίγο σιγά-σιγά σταμάτησε ένα αυτοκίνητο. Ήταν ένα ζευγάρι στην ηλικία των παππούδων τους. Αμέσως όλα τα παιδιά έτρεξαν να τους καλοδεχτούν κερνώντας τους ό,τι είχαν. Το ζευγάρι τα έχασε αλλά κάθισαν μαζί τους συζητώντας τα προβλήματα της εποχής μας. Ο κύριος ήταν συνταξιούχος καθηγητής. Θαύμασε την ορθότητα της σκέψης τους και την ευγένειά τους, τους συνεχάρη για την όμορφη συντροφιά και το κέρασμα, που τους πρόσφεραν.
Αυτή είναι η νέα γενιά, που χαίρομαι να κοιτάω από ψηλά. Μακάρι όλα τα παιδιά να είχαν αυτή την αγωγή! Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος. Αυτό προσπαθώ με το θρόισμα των κλαδιών μου να μεταφέρω και στα άλλα δέντρα της σειράς μου.

Ιστίου Τόπος,Δημιουργική Γραφή με τη Σοφία Νινιού


Ο διαδικτυακός αυτός τόπος δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί τα κείμενα, που μέσω του μαθήματος της δημιουργικής γραφής, που διδάσκω, εμπνεύστηκαν και έγραψαν οι εκπαιδευόμενοι.
Αφορμή στάθηκε η συνεργασία μου την Άνοιξη του 2015 με τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων

Μοσχάτου-Ταύρου
Καλλιθέας
Αλίμου
Στο χώρο όμως αυτό φιλοξενούνται και τα κείμενα φίλων, που εξ αποστάσεως συμβουλεύω και διδάσκω.
Επέλεξα το μάθημα αυτό, γιατί πιστεύω στην απελευθερωτική του επίδραση στην ψυχή του ανθρώπου, γιατί τον εισάγει στην Τέχνη και του ανοίγει δρόμους στην έκφραση των συναισθημάτων του και στη διατύπωση της σκέψης του.
Σοφία Νινιού






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου