Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Να σου πω ένα μυστικό;Πάμε σαν άλλοτε στα καφενεία της Αθήνας να συναντήσουμε τους λογοτέχνες μας... 22/11/14

Καφενείο του Γιαννάκη, αρχές 20ου αι (Σκίτσο: Κατερίνα Συνοδινού)



Το Σάββατο στις 22 Νοεμβρίου 2014, στις 6-7 μμ, στο Ράδιο Αερόστατο στην εκπομπή της Σοφίας Νινιού "Να σου πω ένα μυστικό;" θα κάνουμε έναν περίπατο με την ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΥ στα μέρη της Αθήνας, που περπάτησαν οι λογοτέχνες μας, που στάθηκαν, που πιάσαν κουβέντες πίνοντας καφεδάκι.

Θ' ακουστούν κείμενά τους και θα τους νιώσουμε κοντά μας.


Η εκπομπή θα βασιστεί στον περίπατο, που διοργάνωσε και πραγματοποίησε η ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΥ στις 5 Φεβρουαρίου 2014 με θέμα:




Η ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΥ ιδρύθηκε το 2012 και διοργανώνει δωρεάν περιπάτους ανιχνεύοντας τα μονοπάτια της αφανούς αθηναϊκής ιστορίας και καλώντας τους Αθηναίους να περπατήσουν, να παρατηρήσουν το αστικό τοπίο και να γνωρίσουν την ιστορία, την αρχιτεκτονική κληρονομιά αλλά και τα προβλήματά διαφόρων γειτονιών της Αθήνας. 
Η αφήγηση των περιπάτων τους διανθίζεται με ιστορικά και κοινωνιολογικά στοιχεία, προφορικές μαρτυρίες αλλά και αποσπάσματα από την λογοτεχνία και τον Τύπο. 

Οι θεματικές των περίπατων τους εστιάζουν στην παρουσία και την κληρονομιά μειονοτήτων, μεταναστών και διάφορων άλλων κοινωνικών ομάδων που παρέμειναν στα «ψιλά της ιστορίας».

Ως τώρα έχουν πραγματοποιήσει τους παρακάτω περιπάτους:










  Συμμετέχοντας στα εγκαίνια της θερμοκοιτίδας Bios Ρομάντσο, η Ομάδα Άστυ την Κυριακή, 23/11, στις 16:00 έξω από το κτήριο του Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι). Η συμμετοχή είναι δωρεάν. τριγυρίζει στου δρόμους του Γερανίου.
  Σε έναν μικρό περίπατο γύρω από την γειτονιά του Ρομάντσο ανακαλύπτει υπόγειες ταβέρνες που άφησαν εποχή, μια εκκλησία που ξεφύτρωσε γύρω από μια αρχαία κολώνα, ξεσπιτωμένους λογοτέχνες, ξεχασμένα τυπογραφεία και το πρώτο θέατρο της Αθήνας. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://sophianiniou.blogspot.gr/














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου