Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τραγούδια για την Ειρήνη



Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα για τον διαρκή και ακατάπαυστο πόλεμο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων και την ευρεία αντίθεση του κόσμου προς αυτόν, σας παρουσιάζουμε είκοσι τραγούδια που αντιτίθενται και περνούν το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη. 


Τα γεγονότα στη λωρίδα της Γάζας είναι δραματικά. Κάθε μέρα ακούμε για εκατοντάδες νεκρούς, χάνονται ακόμα και αθώες ζωές… Για άλλη μια φορά η ανθρωπότητα φαίνεται κατώτερη των περιστάσεων και αφήνει το πάθος της για δύναμη, χρήματα, εξουσία να την καταβάλλει. Πρέπει να τα αποκτήσει με κάθε κόστος. Είτε αυτό είναι υλικό, είτε χιλιάδες ζωές.

Πώς θα ήταν αν η φύση μας είχε καλύτερα πρότυπα; Πώς θα ήταν αν είχαμε σα σκοπό το κοινό καλό, θυσιάζοντας τις ατομικές απολαύσεις, μοιράζοντας αυτά που έχουμε; Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που έχουν απαρνηθεί την εγωιστική σκέψη της πλειοψηφίας και του ατομισμού που όσο περνούν τα χρόνια, φαίνεται ότι περισσότερο αυξάνεται παρά μειώνεται. Για άλλη μια φορά πρωτοστατεί η μουσική και ο στίχος, καθώς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, εμπνέονται και δημιουργούν, επιθυμώντας να πατάξουν τον πόλεμο και κάθε μορφή βίας.

Σας παρουσιάζουμε είκοσι Τραγούδια για την Ειρήνη, από καθολικά αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, που από το πόστο τους μπόρεσαν να εμπνεύσουν και να προβληματίσουν χιλιάδες κόσμο που τους ακούει. Τι θα γινόταν λοιπόν, εάν ακολουθούσαμε κι εμείς αυτές τις νότες;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου