Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΕΥΑ ΚΑΣΙΑΡΟΥ "Αφορμή για όλα ένα μυρμήγκι "

Το νέο βιβλίο της Εύας Κασιάρου " Αφορμή για όλα ένα μυρμήγκι " με εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρρησία.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 

Η γιαγιά της Εύας Κασιάρου, μετά την καταστροφή της Σμύρνης, ρίζωσε στην Κατερίνη. Εκεί γεννήθηκε κι εκείνη. Όταν ήταν μικρό παιδί και ήθελε να φύγει από τη γη, έσφιγγε με δύναμη τα μάτια. Με χρώματα, φως, αστραπές, μολύβια και χαρτιά ταξίδευε στους δικούς της φανταστικούς και πραγματικούς κόσμους. Σπούδασε νηπιαγωγός για να μη σταματήσει μεγαλώνοντας το παιχνίδι.
* Έχει γράψει πολλά παραμύθια που δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Σύγχρονο Νηπιαγωγείο και Παράθυρο στην εκπαίδευση.
* Μαζί με άλλες συναδέλφους γράψανε «Σχέδια Εργασίας» με διάφορα θέματα για παιδιά σχολικής ηλικίας. Κάποια βρίσκονται αναρτημένα στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και άλλα έχουν διανεμηθεί στα σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαίδευση Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Μαθητών».
* Το θεατρικό της έργο με τίτλο Ο ήχος της μπουγάδας πήρε τον 1ο έπαινο στον 92ο Καλοκαιρίνειο διαγωνισμό του Φιλολογικού «Συλλόγου Παρνασσός».
* Το διήγημά της Η σιωπή του χαρτονομίσματος βρίσκεται στο e-book των εκδόσεων Σαΐτα με τον γενικό τίτλο «Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος».
* Το μυθιστόρημά της Μυστήριο στην αυλή πήρε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό ανέκδοτου παιδικού μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (2013)
Είναι μέλος της SCBWI Greece (το ελληνικό τμήμα του Society of Children’s Book Writers and Illustrators) και μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Συνεργάζεται με τον «Μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου» (www.kosvoice.gr).


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

 Αλήθεια, πώς από μια τυχαία στιγμή μπορεί ν’ αλλάξει η πορεία της ζωής σου…
Ο Νίκος θα συναντούσε τον φίλο του τον Αντώνη στην αποθήκη του παλιού αρχοντικού του για να φτιάξουν «μια βόμβα» που θα διέλυε την πόλη. Ο Ανέστης, κρυμμένος πίσω από μια  παλιά ξεχαρβαλωμένη ντουλάπα, παρακολουθούσε τις κινήσεις τους. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, για κακή του τύχη, ένα τεράστιο μυρμήγκι άρχισε να περπατάει στη μύτη του. Η ενόχληση μεγάλη. Σήκωσε το χέρι του και το πέταξε μακριά.
Αυτή η κίνηση στάθηκε μοιραία

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ 

Μόλις έφυγε η μαμά, έτρεξα και σήκωσα το ακουστικό. Σχημάτισα τον αριθμό. Θα κτύπησε καμιά δεκαριά φορές , κι ενώ ήμουν έτοιμος πια να το κλείσω, άκουσα μια φωνή από το υπερπέραν - Παρακαλώ... - Ο κύριος Θωμάς Κουλουμουνουψουχούκος; είπα επιφυλακτικά και μπέρδεψα τη γλώσσα μου
--...... στοιχειωμένη αποθήκη; Φάντασμα; Που μπλέξαμε, Ανέστη;
Φυσικά δεν είχα έτοιμη απάντηση , γιατί τα ίδια ερωτήματα τυραννούσαν και το δικό μου μυαλό.Μου πέρασε η ιδέα να τα παρατήσω . Ούτε δική μου ήταν η αποθήκη ούτε, βέβαια, το φάντασμα.Στην αυλή του Νίκου ανήκαν και τα δύο.......


Βίντεο για το βιβλίο από την Έφη Μπακή





5 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ Γεωργία μου για την αναφορά!!! Να είναι καλοτάξιδο και να βρεθεί σε κάθε γωνιά της γης Εύα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με όλη μου την ψυχή εύχομαι να δώσει χαρά σε αμέτρητους μικρούς αλλά και μεγάλους! Και θα δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή