Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η Ομοφοβία… Ως Μόδα

Η Ομοφοβία… Ως Μόδα
Πρώτα απ’ όλα με τον όρο ομοφοβία εννοούμε τον φόβο, την αποστροφή ακόμα και τις διακρίσεις κατά της ομοφυλοφιλίας. Πολλές φορές φτάνει στο σημείο να εκδηλώνεται επικίνδυνα τόσο λεκτικά όσο και με ξυλοδαρμούς και φόνους. Πρέπει, ωστόσο, να τονιστεί ότι ο όρος ομοφοβία πρέπει να διαχωριστεί από τον όρο ομοαρνητισμός, όπου με τον δεύτερο νοούνται οι περιπτώσεις που κάποιος αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία, δίχως όμως να προβαίνει σε καμία απολύτως αρνητική ενέργεια σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Στην Ελλάδα αποτελεί μια μάστιγα από τον καιρό ακόμα των χίπηδων όταν άρχισαν να εκδηλώνονται πιο ελεύθερα οι ομοφυλοφιλικές ιδέες και βέβαια όπως σε όλες τις τριτοκοσμικές χώρες αποτελεί ακόμα και σήμερα πρόβλημα της κοινωνίας. Ωστόσο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.. Στις μέρες μας το να είσαι μισάνθρωπος και υπεροπτικός με τους άλλους είναι μόδα και πολλές φορές αυτή η τάση στοχεύει πιο ευαίσθητες ομάδες, όπως οι ομοφυλόφιλοι, οι παχύσαρκοι, οι λιπόσαρκοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
wipe out homophobia by wipeout homophobia-d4835i7

Οι λόγοι που οδηγούν σε έξαρση αυτό το φαινόμενο είναι πάντα οι συνήθης ύποπτοι, η θρησκευτική προκατάληψη, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και οι πολιτικές (συνήθως ακροδεξιές) απόψεις του ατόμου. Η θρησκεία πολλές φορές έχει εναντιωθεί στην ομοφυλοφιλία υπερασπίζοντας το οπισθοδρομικό ιδεώδες της. Το ακραίο της κατάστασης είναι ότι και η καθολική εκκλησία το καταδικάζει αλλά δεν καταδικάζει την σεξουαλική παρενόχληση σε παιδιά από ιερείς(!!!), οπότε φτάνουμε στο σημείο να φάσκουμε και να αντιφάσκουμε. Όσον αφορά το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, η παιδεία στην χώρα μας είναι υποβαθμισμένη αφού ως στόχο έχει να προετοιμάζει 12 χρόνια έναν μαθητή για 2 εβδομάδες εξέτασης πάνω στο πώς να μιλάει, να υπολογίζει, να παπαγαλίζει, να σκέφτεσαι, αλλά όχι πώς να συμπεριφέρεται. Η συμπεριφορά του καθενός είναι από ‘κει και πέρα θέμα κοινωνικών συναναστροφών και οικογένειας, ευτυχώς υπάρχουν σαν κατηγορία οι άνθρωποι που σκέφτονται μόνοι τους, διαβάζουν, ερευνούν και δρουν σύμφωνα με την λογική. Τέλος έρχονται οι πολιτικές απόψεις.. χαρακτηριστικό παράδειγμα η ναζιστική Γερμανία, όπου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός από εβραίους, αντιστασιακούς, δολοφόνους, τσιγγάνους και μάρτυρες του Ιεχωβά, βρίσκονταν και ομοφυλόφιλοι όπου συλλαμβάνονταν από τον νόμο σαν μιάσματα και καταδικάζονταν σύμφωνα με την παράγραφο 175 του γερμανικού συντάγματος. Στην Ελλάδα τώρα μετά την τελευταία έξαρση των ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων το φαινόμενο των εγκληματικών ενεργειών σε ομοφυλόφιλους ξεπερνά σε ποσοστό και αυτό των εγκλημάτων κατά αλλοδαπών. Η ιδεολογία αυτών των εγκλημάτων στην Ελλάδα συμβαδίζει με αυτή της ναζιστικής Γερμανίας.

Θα μου πείτε γιατί χαρακτήρισα σαν μόδα την ομοφοβία… Φυσικά γιατί ΜΟΝΟ έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί εφόσον δεν υπάχει κάποια σοβαρή ιδεολογία πίσω από αυτό, γιατί βρίσκεται σε ύφεση και σε έξαρση ανάλογα με εξωγενείς παράγοντες και τέλος γιατί είναι κάτι το οποίο πολλοί το υποστηρίζουν αλλά λίγοι ξέρουν γι’ αυτό. Θέλω, λοιπόν, να πιστεύω ότι είναι απλά μια μόδα η οποία θα περάσει πριν φτάσουμε στο απροχώρητο.-

Αναδημοσίευση από: www.decay.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου