Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ "Ημερήσια εκδρομή στη Στενή Ευβοίας"


   Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 το Σωματείο των απανταχού Ινεπολιτών - Κασταμονιτών πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στη Στενή Ευβοίας. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και έτσι απολαύσαμε μία καταπληκτική Κυριακή μέσα στην πανέμορφη ελληνική φύση.
Το κάστρο της Χαλκίδας

 Ξεκινήσαμε στις  8.30 από τη Νέα Ιωνία.Η πρώτη στάση στο  κάστρο της Χαλκίδας. Αφού το εξερευνήσαμε, ήπιαμε καφεδάκι  με θέα τον Ευβοϊκό .
Θέα από το κάστρο 

Πίνοντας καφέ με θέα τον Ευβοϊκό


    Μετά προχωρώντας μέσα στην ορεινή Εύβοια και θαυμάζοντας το φθινοπωρινό  τοπίο και τον ορεινό όγκο της Δίρφης φθάσαμε  στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Αυτό βρίσκεται σε  μια ρεματιά κοντά στη Στενή , ένα πανέμορφο εκκλησάκι μέσα σε τεράστια  πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Η μία πλευρά του είναι μέρος μιας σπηλιάς ,όπου ρέει  και τρεχούμενο νερό..αυτό κάνει το εκκλησάκι μοναδικό!!!!

Αγία Κυριακή 

Φαίνεται η πλευρά της εκκλησίας με τη σπηλιά






Εξω από την Αγία Κυριακή 

Το ρέμα στο πλάι της εκκλησίας με τους καταρράκτες και τα πλατάνια 


























Επόμενος προορισμός η Στενή, ένα πανέμορφο χωριό μέσα στα πλατάνια. Εκεί καθήσαμε για φαγητό.Και όπως συμβαίνει παντα στις εκδηλώσεις μας  μετά το φαγητό ακολούθησε κέφι και χορός.



    Κατά τις 5μμ πήραμε το δρόμο του γυρισμού έχοντας αποκομίσει πολλές πλούσιες εικόνες από την φιλόξενη και γενναιόδωρη ελληνική φύση.



















Τελευταίος σταθμός η παραλία της Χαλκίδας ,όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα νερά του Ευρίπου αλλά και να απολαύσουμε τις λιχουδιές της πόλης.


Φυσικά έπεται συνέχεια!!!! Το Σωματείο θα  πραγματοποιήσει και άλλες εκδηλώσεις (- όχι μόνο εκδρομές) δεδομένου ότι πολύς κόσμος τις πλαισιώνει πάντα με πολλή διάθεση και ενθουσιασμό.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου