Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΣΟΥΛΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ "ΤΙ ΕΙΝΑΙ……?"


Τι ειν πολιτισμός?
Πολιτισμός είναι να στερείς το νερό απ’ αυτό το παιδάκι και την ίδια στιγμή να φτιάνεις πολέμους για να πουλήσεις τα όπλα που έφτιαξες προκαταβολικά, και καλά, για να δώκεις δουλειά στους ανθρώπους που θα σκοτώσεις μετά μ’αυτά.

Τι ειν παιδεία?
Παιδεία είναι να μαθαίνεις τα παιδιά ένα σωρό εξειδικευμένες μαλακίες με μοναδικό σκοπό να γίνουν χρήσιμοι δούλοι στην παραγωγική κοινωνία που έχεις φτιάξει, δίνοντας τους ένα σωρό ανύπαρκτα αξιώματα (διευθυντής) για πιπίλα. και την ίδια στιγμή να μη τους αφήνεις να μάθουν την Α-Β με τον φόβο μήπως ακούσουν τον Μακρυγιάννη που έλεγε < τ’αλφαβητάρι και το καριοφίλι>

Τι ειν ο νουνεχής σκεπτόμενος με δομημένο λόγο άνθρωπος?
Είναι ο ξεφτίλας που ξέρει να κρύβει καλά πίσω από τεράστιες γνώσεις τα πιο ποταπά ελατήρια που καθοδηγούν την σκέψη του, αυτά που περικλείονται σε μια μονάχα φράση (εγώ ναμαι καλά οι άλλοι να πάτε να γαμηθείτε).

Τι ειν ο (φωτισμένος) επαναστάτης?
Είναι αυτός που εκ του ασφαλούς εναντιώνεται στο κατεστημένο που ανήκει, με σκοπό την ανατροπή του για να φέρει ένα άλλο στο οποίο θάναι αυτός αρχηγός.

Τι ειν θρησκεία?
Είναι το κόλπο για να μη λέμε ότι κάνουμε πόλεμο για πάρτι κάποιου καριόλη που μας έβαλε με το ζόρι, αλλά, και καλά, για την πίστη μας. Επίσης θρησκεία ειν το άλλο κόλπο το οποίο καλύπτει όλη την ανεπάρκειά μας του φόβους μας, και τέλος ένα μπαούλο στο οποίο ρίχνουμε μέσα ο καθείς την μαλακία του μπας και συχωρεθεί.

Τι ειν αγάπη?
Αμαν ήξερα εδώ θάμουνα?

Τι ειν λεφτεριά?
…………Αβυσος η ψυχή του ανθρώπου………..

Τι ειν μαλάκας?
Αυτός που εδώ και μια ώρα γράφει σε ένα πισι τα παραπάνω
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://anorthografies.net/archives/2089





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου