Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Illustrator-Μια νέα μέθοδος ζωγραφικής

Το πρόγραμμα της Adobe,Illustrator έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα μας.Κάθε αφίσα, πίνακας ζωγραφικής είτε σε ψηφιακή είτε σε εκτυπωμένη μορφή αποτελεί κομμάτι του...


Ξεκινώντας με την έκδοση 1.0, η Adobe αποφάσισε να πάρει άδεια για μια εικόνα του Σάντρο Μποτιτσέλι "Η Γέννηση της Αφροδίτης" από την Αρχειοθήκη του Bettmann και να χρησιμοποιούν το τμήμα που περιέχει το πρόσωπο της Αφροδίτης ως εικόνα εμπορικού σήματος του Illustrator. Ο Warnock ήθελε μια εικόνα της Αναγέννησης να προκαλέσει το όραμά του για Υστερόγραφο ως νέα Αναγέννηση στο χώρο των εκδόσεων, και της Adobe. Ο υπάλληλος Luanne Seymour Cohen, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την προώθηση  διαφημιστικού υλικού, σκέφτηκε την Αφροδίτη που λύνει τα μαλλιά της, ένα τέλειο όχημα για την επίδειξη δύναμης του Illustrator, για τον αλληγορισμό των ομαλών καμπύλων σε εικόνες bitmap προέλευσης. Κατά τη διάρκεια των ετών, η απόδοση αυτής της εικόνας στην οθόνη και τη συσκευασία του Illustrator έγινε πιο στυλιζαρισμένη στο να αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά που προστίθενται σε κάθε έκδοση.

Λογότυπο του Illustrator-Κομμάτι του πίνακα του Sandro Botticelli
"Η γέννηση της Αφροδίτης"
Η εικόνα της Αφροδίτης αντικαταστάθηκε  στο Illustrator CS (11,0) και CS2 (12,0) με ένα τυποποιημένο λουλούδι με σκοπό να είναι σύμφωνες με εικόνες της φύσης του Creative Suite της. Στο CS3, Adobe άλλαξε το εμπορικό σήμα της σουίτας  πάλι, σε ένα απλό έγχρωμο μπλοκ με δύο συντομογραφίες εγγράφου, που μοιάζει με ένα περιοδικό πίνακα των στοιχείων. Το Illustrator εκπροσωπήθηκε από τα γράμματα σε λευκό « Ai» με πορτοκαλί φόντο. Το εικονίδιο CS4 είναι σχεδόν ταυτόσημο, με εξαίρεση μια μικρή μεταβολή στη γραμματοσειρά και του χρώματος που είναι σκούρο γκρι. Το εικονίδιο CS5 είναι επίσης σχεδόν το ίδιο, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά το λογότυπο είναι σαν ένα κουτί, μαζί με όλα τα άλλα τα λογότυπα των προϊόντων CS5, με το «Ai» φωτεινό κίτρινο.


Το Adobe Illustrator αναπτύχθηκε αρχικά για την Apple Macintosh τον Δεκέμβριο του 1986 για εμπορευματοποίηση στο εσωτερικό ανάπτυξης του λογισμικού γραμματοσειρών της Adobe. Το Adobe Illustrator είναι ένα προϊόν «σύντροφος» του Adobe Photoshop. Το Photoshop κυρίως συνδέεται  με την ψηφιακή φωτογραφία τον  χειρισμό και την φωτορεαλιστική απεικόνιση εικόνων στον υπολογιστή, ενώ το Illustrator παρέχει τα αποτελέσματα των εικόνων για στοιχειοθεσία και λογότυπα  γραφικών για πολλούς  τομείς του σχεδιασμού. Οι διαφημίσεις περιοδικών (εμφανίζονται σε γραφικά εμπορικά περιοδικά σχεδιασμού, όπως η επικοινωνία Arts) που αναφέρονται στο προϊόν ως «το Adobe Illustrator". Το  Illustrator 88, ήταν το όνομα του προϊόντος για την έκδοση 1.7, που κυκλοφόρησε το 1988 και εισήγαγε πολλές νέες δυνατότητες και εργαλεία στο σχεδιασμό τον έντυπων μέσων μέσω της ψηφιακής τους δημιουργίας. Από το 2011, η Adobe Illustrator '88 αποτελεί μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται στη γλώσσα προγραμματισμού MATLAB ως εναλλακτική επιλογή στην αποθήκευση των στοιχείων.

Το πρόγραμμα της Adobe, Illustrator με το πέρασμα του χρόνου και με την σταδιακή επέκτασή του και στο ευρύ κοινό μέσω οδηγών χρήσεως στο διαδίκτυο αποτελεί πλέον μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους όχι μόνο για δημιουργία αφισών και διαφημίσεων αλλά και στην «αποτύπωση» καλλιτεχνικών ιδεών από έναν απλό και καθημερινό άνθρωπο.

Nicola Wiehahn

Aron Wiesenfeld


Arseny Vesnin



Tessar Lo





Andrew Hem
Πηγή:Wikipedia
La Gatta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου